Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z soczewicą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 2/3 szklanki
woda 6 szklanek
pomidory 3 szt
ziemniaki 4 szt
włoszczyzna 1 pęczek/ bez kapusty
cebula biała 2 szt
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina 3 łyżki
tłuszcz 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z soczewicą

Wykonanie:
Soczewicę namoczyć na noc w 6 szklankach wody i odcedzić. Następnie zalać 2 litrami wody i podgotować. Cebulę drobno posiekać i przysmażyć na tłuszczu z obranymi ze skórki pomidorami i odstawić. Do półmiękkiej soczewicy wrzucić pokrojone warzywa z ziemniakami i ugotować do miękkości z dodatkiem soli do smaku. Pod koniec gotowania dodać pomidory z cebulą, zmiażdżony czosnek, przyprawy, zieleninę i jeszcze chwilę podgotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 29.08.2015 21:58
Apetyczna zupka
pestka 29.08.2015 20:40
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak