Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 0,5 sztuka
zielony groszek 1 puszka
ziemniaki 3 sztuki
parówki cienkie 4 sztuki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
masło
kapusta 0,5 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z parówkami

Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić na kawałki i umieścić w garnku. Zalać 6 szklankami zimnej wody. Kapustę drobno poszatkować, dołożyć do garnka. Dodać groszek, pół łyżeczki soli i gotować całość na małym ogniu około 15 minut. W międzyczasie obrać i pokroić w małą kostkę ziemniaki. Wrzucić do garnka z gotująca się zupą. Parówki pokroić w grube plastry i również dodać do garnka. Gotować 15 do 20 minut. Na małej patelni rozgrzać masło, gdy się rozpuści dodać mąkę. Zasmażkę połączyć z zupą, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 12.10.2012 12:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak