Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z brukselką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1/4 szt
ziemniaki 10 szt
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
por 1 szt
brukselka 10 szt
kalafior 3 różyczki
groszek zielony 1/2 szkl
natka pietruszki 1/2 pęczka
koperek 1/2 pęczka
śmietana słodka 1/2 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z brukselką

Kroki postępowania

1
Ziemniaki, marchew i pietruszkę oraz selera obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki na pół lub ćwiartki, resztę warzyw dość drobno.
Krok 1 - Zupa jarzynowa z brukselką foto
2
Kurczaka zalewamy w garnku wodą, zagotowujemy, zdejmujemy szumy i dodajemy warzywa. Doprawiamy solą i dalej gotujemy.
Krok 2 - Zupa jarzynowa z brukselką foto
3
Gdy warzywa się podgotują, dodajemy podzielone na kawałki różyczki kalafiora, pokrojone w drobne plasterki pora oraz zielony groszek oraz główki brukselki i gotujemy do miękkości.
Krok 3 - Zupa jarzynowa z brukselką foto
4
Gdy warzywa będą miękkie, zabielamy zupę słodką śmietaną, dodajemy pokrojone bardzo drobno natkę pietruszki i koperek. Mieszamy i podajemy gorącą.
Krok 4 - Zupa jarzynowa z brukselką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 04.03.2016 10:38
Wygląda apetycznie
IZABELA29 03.03.2016 11:25
Dawno takiej nie jadłam
pestka 03.03.2016 11:06
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak