Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
składniki:
-
kapusta biała
1 główka -
cukinia
1 sztuka -
włoszczyzna
1 pęczek -
ziemniaki
5 sztuk -
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki -
ziele angielskie
4 sztuki -
kostka rosołowa
2 sztuki -
woda
4 litry -
kiełbasa biała
2 sztuki -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
1 łyżeczka -
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka -
groszek konserwowy
1 puszka -
natka pietruszki
1 pęczek
Sposób przygotowania
Białą kapustę (mniejsza główka), włoszczyznę, kalafior, cukinię, ziemniaki drobno pokroić, zalać wodą, zagotować, wsypać ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową i gotować z 15 minut.
Do zupy włożyć białą surową kiełbasę i na mniejszym ogniu gotować z 20 minut, kiełbasę wyjąć i pokroić na plastry.
Do zupy wsypać paprykę ostrą, pieprz ziołowy, wlać groszek konserwowy z zalewą i krótko zagotować, wsypać posiekaną natkę pietruszki.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się