Zupa jarzynowa z białą kiełbasą

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Zupa jarzynowa z białą kiełbasą dobrej jakości jest bardzo sycąca, smaczna, aromatyczna, smakuje wybornie na obiad............SMACZNEGO!!!
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki:

  • kapusta biała

    1 główka
  • cukinia

    1 sztuka
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • woda

    4 litry
  • kiełbasa biała

    2 sztuki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białą kapustę (mniejsza główka), włoszczyznę, kalafior, cukinię, ziemniaki drobno pokroić, zalać wodą, zagotować, wsypać ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową i gotować z 15 minut.

Do zupy włożyć białą surową kiełbasę i na mniejszym ogniu gotować z 20 minut, kiełbasę wyjąć i pokroić na plastry.

Do zupy wsypać paprykę ostrą, pieprz ziołowy, wlać groszek konserwowy z zalewą i krótko zagotować, wsypać posiekaną natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat