Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa na serduszkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 400 g
mrożonka warzywna duża 1 szt
brukselka 100 g
pieczarki kilka szt
kostki rosołowe 2 szt
koncentrat pomidorowy
pieprz
jogurt naturalny 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa na serduszkach

Z serc usuwany niepotrzebne żyłki i zalewamy wodą. Gotujemy ok 20 minut. Po tym czasie dodajemy kostki rosołowe i surowe brukselki. Pieczarki obieramy i dodajemy do zupy. Jeśli pieczarki są małe to w całości, jeśli duże kroimy na ćwiartki. Gotujemy kolejne 20 minut. Po tym czasie dodajemy mrożone warzywa. Mieszamy doprawiamy pieprzem, ew wegetą jeśli jest za mało słone. Gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i czekamy aż zawrze. Pod koniec dodajemy jogurt naturalny, mieszamy i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 01.09.2012 09:51
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak