Zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    7 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    3/4 szt
  • ziemniaki

    1/2 kg
  • por

    1 liść
  • woda

  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • 1 łyżka
  • kapusta biała

    1/2 główki
  • pieprz

  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

  • żeberka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do 6 l garnka wlać niecały garnek wody. Włożyć surowe mięso. Osolić. Dodać jarzynkę. Dodać kawałek selera, kawałek zielonej części pora, pół pietruszki oraz pokrojona w kostkę marchewkę. Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, dodać do zupy. Do gotujących się warzyw dodać poszatkowaną kapustę. Gotować na wolnym ogniu 45 minut. Aż mięso zmięknie i ugotują się warzywa. Potem do smaku dodać odrobinę pieprzu i maggi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 14.10.2015 18:13
bardzo lubię jarzynowa
Milka100 03.01.2014 21:24
pyszna zupka
maciek7 18.05.2012 20:24
pycha
plocia 18.07.2011 23:24
najlepsza zupka na świecie
Justyna73 20.11.2010 17:23
uwielbiam ją jeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat