Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka

    3 szt
  • marchew

    1 szt
  • seler

    kawałek
  • groszek zielony

    1/2 szkl
  • cebula

    1 szt
  • fasolka szparagowa

    15 dkg
  • ziemniaki

    4 duże sztuki
  • lubczyk

    gałązka
  • przyprawa uniwersalna

    1/2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso płuczemy i wykładamy do garnka, wlewamy wodę. Gotujemy około 20 minut. Następnie dodajemy pokrojoną marchewkę, seler, cebulę oraz fasolkę. Wrzucamy lubczyk, wsypujemy przyprawę. Gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Następnie wrzucamy groszek i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę. Dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

10.01.2014 11:26
lekka, prosta i pyszna

Bernadeta1

05.11.2013 00:30
pyszna taka zupka a jeszcze z młodej jarzynki rewelacja

Motorek

15.10.2013 09:02
smaczna zupka

Pusia

05.08.2013 09:44
lubię taką zupkę

caralajna

04.08.2013 08:54
smaczna zupa

EmciaPichci

01.08.2013 09:59
uwielbiam takie zupki :)

RenataZ-et

31.07.2013 23:46
bardzo lubię tego typu zupy

kate.500

30.07.2013 07:34
lubie takie bogate zupki

Alex_M

29.07.2013 10:42
lubie takie zupki! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat