Zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    4 sztuki
  • woda

    6 szklanek
  • kalafior

    1 sztuka
  • cebula biała

    2-3 sztuki
  • por

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • szparagi zielone

    1 garść
  • brukselka

    1 garść
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa myjemy, obieramy które trzeba a następnie kroimy. Kalafiora dzielimy na małe różyczki. Cebulę w kostkę. Pora w plasterki. Czosnek w plasterki. Szparagi na pół. Wrzucamy warzywa do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy do smaku przyprawy i kostkę rosołową, gotujemy. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 30.08.2013 12:57
Nie ma to jak domowa zupka;)
RenataZ-et 26.02.2013 00:08
super jest ta zupa jarzynowa
IKrakowianka 02.03.2012 23:17
świetna zupa
bami 27.02.2012 01:31
Pożywna zupa :)
Adamorek 28.03.2011 11:55
lubię z brukselką
agnieszka137 15.01.2011 23:52
ja też:)
IlonaAlbertos 24.07.2010 22:50
Bardzo lubię taką zupę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat