Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
kości 15 dag.
ziemniaki 3 szt.
marchewka 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler mały 0.5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Kroki postępowania

1
Do garnka z woda wkładamy kości.Dodajemy ziele angielskie.Dodajemy liście laurowe.Doprowadzamy do zagotowania.
Krok 1 - Zupa jarzynowa foto
2
Warzywa obieramy.Umyte kroimy w kostkę.Dodajemy do zupy.
Krok 2 - Zupa jarzynowa foto
3
Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.Gdy warzywa i mięso bedą miękkie wyciągamy kości i obieramy je z mięsa.Kroimy,po czym dodajemy do zupy.Dodajemy przyprawy.Gotujemy jeszcze przez trzy min.
Krok 3 - Zupa jarzynowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 11.04.2013 09:53
taka najlepsza! :)
kamyk 13.02.2013 21:44
pewnie smaczna ale nie dla mnie
Alex_M 06.02.2013 18:18
fajna zupka
gosia56 06.02.2013 16:29
bardzo lubię taką zupę
Miki 06.02.2013 15:54
mniam
[email protected] 06.02.2013 15:46
lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak