Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jajeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1
kostki rosołowe 2
sos sojowy
pieprz
sól
cebula 1
zielony groszek 0,5 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jajeczna

Kostki bulionowe rozpuszczamy w 1 l. wody - zagotowujemy i dodajemy groszek. Cebulkę bardzo drobno kroimy i podsmażamy, wrzucamy ją do zupy.Osobno roztrzepujemy jajko i wlewamy je do gotującej zupy mieszając. Jajka powinny się ściąć we wrzątku. Dodajemy odrobinę sosu sojowego ok. 1 łyżeczki, przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 10.08.2012 16:36
fajna
Norgiusz 10.08.2012 16:36
fajna
pacpaw 02.08.2012 20:35
nie mogę się doczekać zdjęcia - przepis bardzo mnie zaintrygował

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak