Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jagodowo - truskawkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 250 -300 gram
truskawki świeże 350 gram
woda 2 litry
cukier waniliowy 1
cukier 5-6 łyżek
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 2 łyżki
makaron 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jagodowo - truskawkowa

Wodę wlewamy do garnka i wkładamy jagody i truskawki. Zagotowujemy. Po czym wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy i gotujemy około 15 minut. Śmietankę mieszamy z mąka, wlewamy do zupy. i doprowadzamy do wrzenia. Gotową zupę studzimy. W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Porcje makronu wykładamy na talerz i wlewamy zupę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 11.07.2014 07:52
Takiej jeszcze nie jadłam
Krzysztof15 10.07.2014 22:55
bardzo smaczna
Janina 10.07.2014 22:35
Smaczna zupa na upały;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak