Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jabłkowo-truskawkowa z granatem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5
truskawki 500 gramów
granat 1
cukier
cynamon do smaku
makaron świderki 500 gramów
kisiel 75 pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jabłkowo-truskawkowa z granatem

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przestudzić.
Truskawki odszypułkować, umyć.
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z wodą. Zagotować, dodać pół łyżeczki cynamonu (niekonieczne).
Granat wyłupać, dodać do gotujących się jabłek.
Wszystko osłodzić. Jako ostatni owoc dodajemy truskawki ponieważ są najbardziej miękkie.
Na koniec kisiel o smaku np. wiśniowym czy truskawkowym dokładnie mieszamy w pół szklanki wody i dolewamy do gotującej się zupy.
Wszystko dokładnie mieszamy, czekamy aż się zagotuje i gotujemy jeszcze przez kilka minut na małym ogniu.
Podajemy z makaronem świderki (na gorąco lub na chłodno).
Życzę słodkiego sMaCzNegO ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 26.12.2013 14:04
musi mieć ta zupa bardzo ciekawy smak
Adam/ZUB3R 21.08.2013 09:27
smaczna zupa owocowa
gosia56 06.07.2013 16:09
napewno pyszna
w mojej kuchni 02.07.2013 22:56
wszelkie owocowe chętnie zjadamy
Monia 28.06.2013 21:31
Ja też zrobiłam po raz pierwszy i polecam :)
msmors 27.06.2013 21:26
takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak