Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jabłkowa z żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
żurawina suszona 10 dag
cukier 6 łyżek
cytryna 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
ciastka 1 opakowanie/małe
woda 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jabłkowa z żurawiną

Wykonanie:
Jabłka obrać, pokroić, usunąć gniazda nasienne, zalać 4 szklankami wody i rozgotować z cukrem i plasterkami cytryny. Następnie wrzucić żurawinę, zaciągnąć mąką rozmieszaną z 1/3 szklanki wody. Zagotować i podawać z ciasteczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 31.08.2016 20:35
Lubie takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak