Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa imbirowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
grzyby mun 20 g
groszek konserwowy 1 mała puszka
bulion drobiowy 1,5 l
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
szczypiorek
imbir 3 cm
sos sojowy 2 łyżki
olej sezamowy 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa imbirowa


Mięso kurczaka gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, studzimy i rwiemy mięso na mniejsze kawałki.

Grzyby moczymy we wrzątku, kroimy na paski.

Do rondla wlewamy bulion, dodajemy grzyby i doprowadzamy do wrzenia.

Następnie dodajemy osączony z zalewy groszek, drobno posiekany imbir, pokrojoną na plasterki dymkę, sos sojowy i mięso z kurczaka. Gotujemy 5 min.

Zupę mieszamy z olejem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Obficie posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.12.2016 21:08
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak