Zupa gulaszowa z ziemniakami

Zupa gulaszowa z ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    ok 60 dag
  • papryka czerwona

    ok 1 szt duża
  • ziemniaki

    ok 6 szt
  • cebula

    1/2 szt większej
  • czosnek

    1 ząbek duży
  • papryka słodka mielona

    ok 1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    ok 1/2 łyżeczki
  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • sól i pieprz

  • koncentrat pomidorowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, kroimy w większą kostkę, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy razem z przyprawami.
Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy( można poddusić na patelni).
Do zupy dodajemy też pokrojoną i zeszkloną na malutkiej ilości oleju cebulę i przekrojony czosnek, oprószamy papryką i lekko podsmażamy.
Gotujemy do miękkości i doprawiamy koncentratem, solą i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

katarzynka455

04.04.2018 15:43
Dziękuję Bożenko:)

Bożena Matuszczyk

04.04.2018 00:06
Szybka,smaczna zupa gulaszowa;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat