Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
mięso wieprzowe 30 dag
papryka marynowana 1 mały słoiczek
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
woda 1,5 l
olej troszkę
koncentrat pomidorowy 1 mały słoiczek
mąka 1 łyżka do zatrzepania
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z warzywami

Olej podgrzać, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, delikatnie zeszklić. Następnie pokroić mięso w kostkę, dodać do cebuli, troszkę posolić, dusić na małym ogniu, aż woda wyparuje z mięsa. Zalać wodą, dodać pokrojoną marchew, pietruszkę, oraz ziemniaka. Gotować aż warzywa i mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i odcedzoną paprykę. Chwilę jeszcze pogotować, zatrzepać mąką rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak