ZUPA GULASZOWA Z MAKARONEM

ZUPA GULASZOWA Z MAKARONEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    ok. 1kg
  • papryka czerwona

    1
  • papryka zielona

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    kg 1
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • marchew

    1
  • seler

    kawałek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ZUPA GULASZOWA Z MAKARONEM

Mięso kroimy w kosteczke,podsmazamy na patelni a nastepnie przerzucamy do garnka
z woda i gotujemy. Zbieramy szum. Wrzucamy kostki rosolowe, lisc laurowy, ziele angielskie (mozemy wrzucic jeszcze kawalek marchewki, selera - do smaku). Podgotowujemy. Ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka. Po ok. 10 minutach wrzucamy pokrojoną w kostke papryke i tak samo pokrojona cebule. Podgotowujemy. Jak warzywa są juz zmiekczone - dodajemy papryczke chili(pokrojona w kostke), czosnek(posiekany), koncentrat i przyprawy do smaku. Wrzucamy drobniutki makaron (mozna bez makaronu) Jeszcze podgotowujmy ok. 10 min. i zupa gotowa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Barbara55 14.09.2011 16:03
smaczna
kielcok1 06.07.2011 17:15
jeszcze nie jadłem, ale można by spróbować
PaniMISIOWA 30.06.2011 09:54
apetyczna
IlonaAlbertos 03.03.2011 00:24
Ciekawy przepis.
Tika4444 22.11.2010 12:13
fajny przepis,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat