Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso wołowe
ok. 1kg -
papryka czerwona
1 -
papryka zielona
1 -
czosnek
2 ząbki -
cebula
kg 1 -
koncentrat pomidorowy
1 słoiczek -
marchew
1 -
seler
kawałek
Przepis i sposób przygotowania ZUPA GULASZOWA Z MAKARONEM
z woda i gotujemy. Zbieramy szum. Wrzucamy kostki rosolowe, lisc laurowy, ziele angielskie (mozemy wrzucic jeszcze kawalek marchewki, selera - do smaku). Podgotowujemy. Ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka. Po ok. 10 minutach wrzucamy pokrojoną w kostke papryke i tak samo pokrojona cebule. Podgotowujemy. Jak warzywa są juz zmiekczone - dodajemy papryczke chili(pokrojona w kostke), czosnek(posiekany), koncentrat i przyprawy do smaku. Wrzucamy drobniutki makaron (mozna bez makaronu) Jeszcze podgotowujmy ok. 10 min. i zupa gotowa.
Komentarze (5)