Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowa z kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 0,8 kg
cebula biała 1 szt
papryka czerwona 2 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/4 szt
por 1/4 szt
papryczka chili 1 szt
ziemniaki 4 szt
kukurydza w puszce 1 szt
czosnek 3 ząbki
Smalec wieprzowy 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 torebki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowa z kukurydzą

Mięso pokrojone w kostkę około 1 cm wrzucamy do garnka i wraz z cebulą i czosnkiem podsmażamy jak do gulaszu. Następnie zalewamy wodą, około 4 litry, wrzucamy pokrojone w kostkę marchew, pietruszkę seler porę, ziemniaki i gotujemy około 0,5 godziny, dodajemy papryki pokrojone w kostki i gotujemy jeszcze około 20 minut. Na koniec wrzucamy kukurydzę z puszki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu - najlepiej własnej roboty dodajemy paprykę mieloną słodką i podsmażamy a następnie przelewamy do zupy. Zagotowujemy i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 07.10.2016 23:37
Apetyczna zupka.
Bernadeta1 07.10.2016 13:48
smaczna zupka
w mojej kuchni 06.10.2016 22:37
moje smaki do zjedzenia
Wafelek2601 06.10.2016 22:26
Pyszna zupka
Futka 06.10.2016 21:48
Pyszna i pożywna zupka :)
kd045 06.10.2016 21:40
bardzo smaczne ;)
magdow 06.10.2016 20:38
smakowita ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak