Zupa gulaszowa z kaszą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    2 kg
  • Goździki całe Prymat

    10 szt
  • selery

    2 szt
  • ziemniaki

    6 szt
  • cebula

    5 szt
  • marchewka

    3 szt
  • pomidor pelati

    1 puszka
  • kasza gryczana

    1 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę opłukać i włożyć do garnka ,pomidory z puszki i cebulę z gozdzikami dodać do mięsa zalać woda i zagotować.Gotujące mięso posolić. Gdy mięso sie ugotuje kroimy go w kostkę i cebule tez .Do wywaru wkładamy warzywa , wołowinę ,kaszę ,gotujemy znów do jej miękości,doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy natka pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia88 06.01.2011 23:05
muszę koniecznie wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat