Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z fasolką szparagową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 200 gram
karczek 200 gram
cebula 2 sztuki
pieczarki 10 sztuk
seler 1/2 sztuki
pietruszka 1-2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
fasolka szparagowa 200 gram
marchewka 2 sztuka
koncentrat pomidorowy 200 gram
ziemniaki 5-6 sztuk
sól i pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Łopatkę i karczek kroimy w kostkę i podsmażamy.
Krok 1 - Zupa gulaszowa z fasolką szparagową  foto
2
Do garnka wlewamy wodę ok. 1,5litra. Marchewkę, selera, pietruszkę, paprykę i ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki lub kostkę. Do gotujących się warzyw dodajemy podsmażone mięso. Dodajemy liścia laurowego i gotujemy.
Krok 2 - Zupa gulaszowa z fasolką szparagową  foto
3
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy i dodajemy do zupy.
Krok 3 - Zupa gulaszowa z fasolką szparagową  foto
4
Pieczarki obieramy i kroimy w większą kostkę. Podsmażamy na na maśle i dodajemy do zupy.
Krok 4 - Zupa gulaszowa z fasolką szparagową  foto
5
Fasolkę szparagową opłukać i odciąć końcówki. Pokroić na mniejsze kawałki i dodać zupy. Dodać sól i pieprz do smaku. Dołożyć koncentrat pomidorowy i słodką paprykę. Całość dokładnie wymieszać i gotować jeszcze ok. 15minut aż warzywa będą miękkie.
Krok 5 - Zupa gulaszowa z fasolką szparagową  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 14.09.2015 10:07
pyszności :)
Maridka19 14.09.2015 08:27
Pycha gulasz :)
jagoda5913 14.09.2015 00:27
smaczna zupka
agaK. 13.09.2015 20:40
I to jest coś w moim guście:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak