Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa w moim wydaniu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
zielona papryka 1 strąk
żółta papryka 1 strąk
pomidory 3 szt
cebula 4 szt
bulion warzywny 3 kostki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
tymianek 0,5 łyżeczki
oregano 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
wieprzowina 50 (chuda)
wołowina 50 (chuda)
papryka czerwona 1 strąk
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka płaska

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa w moim wydaniu

Kostki bulionowe rozpuszczamy w 2,5 l wrzątku. Cebule obieramy, kroimy w półplasterki i szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso pokrojone w kostkę, smażymy 5-10 min. często mieszając. Następnie podlewamy kilkoma łyżkami bulionu i dusimy pod przykryciem. Gdy mięso będzie już prawie miękkie dodajemy obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki, oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę paprykę, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i wlewamy gorący bulion. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze ok. 15-20 min. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Zagotowujemy. Przed podaniem zupę możemy posypać drobno posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak