zupa gulaszowa kombinowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • parówki

    3 szt
  • boczek

    100 g
  • ogórki kiszone

    3 szt
  • woda

    2 l
  • zupa

    4 gulaszowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę, boczek, parówki i ogórki posiekać. W garnku rozgrzać odrobinę oleju wrzucić cebulę i boczek, gdy się lekko podsmażą dodać parówki i ogórki. Smażyć ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Zalać 1 litrem wody. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do garnka. Gotować, aż ziemniaki będą prawie miękkie. Zupy rozrobić w 1 litrze wody. Dodać do garnka i mieszając doprowadzić do zagotowania, potem gotować około 5 minut i gotowe. Można doprawić pieprzem i solą, posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 09.11.2013 13:23
bardzo lubię zupy gulaszowe
PaniMISIOWA 11.09.2011 10:03
pyszności... i za to należy się głos!
Dorota61 28.06.2011 19:52
pychotka
cukiereczek 24.03.2011 08:42
szybka i pyszna zupa
Misiek1 20.03.2011 13:51
Uwielbiam gulaszową!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat