Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4-5 szt
marchew 1 szt
seler 100 g
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 4 szt
woda 2 l
koncentrat pomidorowy 1/2 szkl
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Liść lubczyku suszony Prymat
kiełbasa śląska 100 g
wołowina 100 g
szynka wędzona 100 g
cebula 1/2 szt
koper świeży
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Wołowinę kroimy na małe kawałki , przesmażamy z pokrojoną w kostkę cebulą , zalewamy wodą.Dodajemy startą , obraną uprzednio marchew , dodajemy starty seler.wrzucamy listek i ziele , doprowadzamy do wrzenia .Gotujemy na małym ogniu 10 minut.Obieramy ziemniaki , kroimy w kostkę , wrzucamy do garnka , dalej gotujemy.Kroimy kiełbasę w kostkę , szynkę w paseczki , wrzucamy do zupy.Doprawiamy do smaku , dodajemy przecier , a na końcu zaparzoną śmietanę. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 21.05.2015 21:34
Fajna zupka :)
Bernadeta1 21.05.2015 21:01
bardzo lubię taką zupą
AgaS10 21.05.2015 20:16
Lubię taką zupkę:)
pestka 21.05.2015 20:14
bardzo smaczny obiad
malgosia2661 21.05.2015 17:18
Apetyczna :)
wirtualnykucharz 21.05.2015 16:40
Lubie zupę gulaszową!!
cookarka 21.05.2015 16:37
Smaczna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak