Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4-5 szt
  • marchew

    1 szt
  • seler

    100 g
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • ziele angielskie

    4 szt
  • woda

    2 l
  • koncentrat pomidorowy

    1/2 szkl
  • Papryka słodka mielona Prymat

    2 łyżki
  • Liść lubczyku suszony Prymat

  • kiełbasa śląska

    100 g
  • wołowina

    100 g
  • szynka wędzona

    100 g
  • cebula

    1/2 szt
  • koper świeży

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy na małe kawałki , przesmażamy z pokrojoną w kostkę cebulą , zalewamy wodą.Dodajemy startą , obraną uprzednio marchew , dodajemy starty seler.wrzucamy listek i ziele , doprowadzamy do wrzenia .Gotujemy na małym ogniu 10 minut.Obieramy ziemniaki , kroimy w kostkę , wrzucamy do garnka , dalej gotujemy.Kroimy kiełbasę w kostkę , szynkę w paseczki , wrzucamy do zupy.Doprawiamy do smaku , dodajemy przecier , a na końcu zaparzoną śmietanę. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem i natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Hrabina w kuchni 21.05.2015 21:34
Fajna zupka :)
Bernadeta1 21.05.2015 21:01
bardzo lubię taką zupą
AgaS10 21.05.2015 20:16
Lubię taką zupkę:)
pestka 21.05.2015 20:14
bardzo smaczny obiad
malgosia2661 21.05.2015 17:18
Apetyczna :)
wirtualnykucharz 21.05.2015 16:40
Lubie zupę gulaszową!!
cookarka 21.05.2015 16:37
Smaczna zupa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat