Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1 kg
  • papryka czerwona

    2 szt
  • pieczarki

    40 dag
  • cebula

    1 duża
  • przecier pomidorowy

    4 łyżki
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • pieprz

  • papryka mielona

  • sól

  • olej do smażenia

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    3 szt
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa gulaszowa foto
Mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę i mocno podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i papryczki chilli. Dusić do odparowania nadmiaru wody.
Krok 2 - Zupa gulaszowa foto
Pieczarki pokroić w plasterki, paprykę w kostkę.
Krok 3 - Zupa gulaszowa foto
Gdy mięso zmięknie dodać pieczarki. Posolić i popieprzyć.
Krok 4 - Zupa gulaszowa foto
Dodać paprykę, wlać 4 szklanki wody, dodać kostkę bulionową. Całość gotować do miękkości.
Krok 5 - Zupa gulaszowa foto
Dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i ewentualnie cukrem.
Krok 6 - Zupa gulaszowa foto
Podawać gorąca, najlepiej z białym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 21.02.2014 12:32
oj zjadlabym, ale tyle z tym roboty, a przy dziecku kazda minuta cenna...
cooleczka 11.02.2014 10:08
smaczna i syta
IZABELA29 09.02.2014 13:48
bardzo ja lubię
Ola1young 09.02.2014 10:52
smakowita zupa
Łukasz15 08.01.2014 12:26
Bardzo lubię
Ada-Gaba 25.11.2013 07:38
uwielbiam taka
pestka 16.11.2013 18:13
lubię zupy gulaszowe
jeta72 15.11.2013 11:41
uwielbiam :)))
karolina1869 12.11.2013 21:19
smaczna musi być
Wacław 12.11.2013 11:26
uwielbiam takie bogate dania !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat