Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 60 dag
marchew 2 sztuki
cebula biała 1
cebula czerwona 1
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
papryka zielona 1
czosnek 3 ząbki
ziemniaki 4
koncentrat pomidorowy
Kucharek przyprawa uniwersalna
natka pietruszki
margaryna
mąka
woda
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa.

Kroki postępowania

1
Mięso kroję w kostkę i podsmażam na margarynie z przyprawą do gulaszu.
Krok 1 - Zupa gulaszowa. foto
2
Gdy mięso jest podpieczone podlewam wodą.
Krok 2 - Zupa gulaszowa. foto
3
Dodaję cebulę oraz marchewkę pokrojone w plasterki oraz czosnek przepuszczony przez praskę.
Krok 3 - Zupa gulaszowa. foto
4
Następnie daję papryki pokrojone w paski.
Krok 4 - Zupa gulaszowa. foto
5
Przelewam w większy garnek i dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 5 - Zupa gulaszowa. foto
6
Doprawiam kucharkiem, pieprzem i papryką. Dodaję też natkę pietruszki i koncentrat pomidorowy własnej roboty http://www.doradcasmaku.pl/przepis/246294/koncentrat-pomidorowy-.html (może być puszka pomidorów bez skórki)
Krok 6 - Zupa gulaszowa. foto
7
Z margaryny, mąki i łyżki zupy robię zasmażkę.
Krok 7 - Zupa gulaszowa. foto
8
Zaciągam zupę zasmażką i zagotowuję.
Krok 8 - Zupa gulaszowa. foto
9
Smacznego.
Krok 9 - Zupa gulaszowa. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 31.01.2013 20:51
idealna zupa na zimowe wieczory, sycąca. Do tego ładnie opisana także nikt nie będzie miał problemu z wykonaniem
Wacław 11.10.2012 13:33
pyszna,poprosze o pocyjke !
romanrafal
romanrafal 01.10.2012 16:11
Świetna zupka,uwielbiam taką na ostro.Pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak