Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 0,8 kg
marchewka 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
przecier pomidorowy 1/2 słoiczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy na dużą kostkę i lekko obsmażamy z każdej strony na złocisty kolor. Następnie zalewamy je wodą i wszystko przelewamy do garnka, dodajemy sól, ziele i liście laurowe i gotujemy około 30 minut.
Krok 1 - Zupa gulaszowa foto
2
W trakcie gotowania mięsa pietruszkę i marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w krążki.
Krok 2 - Zupa gulaszowa foto
3
seler obieramy, myjemy i kroimy w paski. Wszystkie warzywa wrzucamy do wywaru z mięsem i gotujemy aż wszystko będzie miękkie.
Krok 3 - Zupa gulaszowa foto
4
Pod koniec dodajemy przecier oraz paprykę i przyprawę do gulaszu. Wszystko doprowadzamy do gotowania i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut.
Podajemy na gorąco z bułeczką (lub bez)
Smacznego!
Krok 4 - Zupa gulaszowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 15.08.2012 22:56
świetna
Katarzyna54 28.07.2012 13:17
mniam
Katarzyna87 28.07.2012 09:54
mniam
ziutula
ziutula 28.07.2012 02:34
syta zupa dla mnie na zimowe dni.....
Ewa6274879 27.07.2012 22:21
smaczna i sycąca :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak