Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    0,8 kg
  • marchewka

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • seler

    1/2 szt
  • przecier pomidorowy

    1/2 słoiczka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • ziele angielskie

    6 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa gulaszowa foto
Mięso kroimy na dużą kostkę i lekko obsmażamy z każdej strony na złocisty kolor. Następnie zalewamy je wodą i wszystko przelewamy do garnka, dodajemy sól, ziele i liście laurowe i gotujemy około 30 minut.
Krok 2 - Zupa gulaszowa foto
W trakcie gotowania mięsa pietruszkę i marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w krążki.
Krok 3 - Zupa gulaszowa foto
seler obieramy, myjemy i kroimy w paski. Wszystkie warzywa wrzucamy do wywaru z mięsem i gotujemy aż wszystko będzie miękkie.
Krok 4 - Zupa gulaszowa foto
Pod koniec dodajemy przecier oraz paprykę i przyprawę do gulaszu. Wszystko doprowadzamy do gotowania i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut.
Podajemy na gorąco z bułeczką (lub bez)
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kanu83 15.08.2012 22:56
świetna
Katarzyna54 28.07.2012 13:17
mniam
Katarzyna87 28.07.2012 09:54
mniam
ziutula 28.07.2012 02:34
syta zupa dla mnie na zimowe dni.....
Ewa6274879 27.07.2012 22:21
smaczna i sycąca :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat