Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1/2 kg
  • papryka czerwona

    1
  • pomidory z puszki

    1 puszka
  • ziemniaki

    kilka średnich
  • Kucharek

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • płynna przyprawa do zup

    do smaku
  • chili Prymat

    do smaku
  • smalec

    1 łyżka
  • cukinia

    1 średnia
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 (wędzona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę pokroić w kostkę i obsmażyć na smalcu na brązowo.
Przełożyć do garnka, zalać wodą i ugotować do miękkości.
Pod koniec gotowania dodać paprykę pokrojoną w paski i ziemniaki w kostkę - gotować do miękkości.
Dodać posiekane pomidory konserwowe razem z zalewą oraz cukinię pokrojoną w drobną kostkę razem ze skórką.
Doprawić do smaku i gotować do miękkości cukinii.
Ostatecznie doprawić przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 29.07.2016 10:57
Smaczna i pożywna zupa
Bernadeta 23.09.2013 08:05
przepyszna zupka
Ewelina47 07.08.2012 12:07
super musi smakować taka zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat