Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • marchewka

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • karkówka

    1/2 kg
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • cebula

    1 szt
  • zupa

    1 gulaszowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni smażymy na oleju pokrojoną karkówkę lub inne mięso .Gdy się przyrumieni dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę -smażymy .Zalewamy bulionem i przekąłdamy do garnka . Dodajemy pokrojone ziemniaki i marchewkę oraz łyżkę koncentratu pomidorowego ,doprawiamy kucharkiem . Gotujemy do miękkości pod koniec dodajemy zupe w proszku gulaszową 1 albo 2 opakowania zależnie od ilosci zupy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiaw 15.02.2012 20:41
pyszna
madi356 28.07.2011 20:39
wygląda bardzo apetycznie:)
szyba 26.07.2011 10:24
smakowite
iwa643 26.07.2011 07:02
ozdabiamy koperkiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat