Zupa Gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    60 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • pieczarki

    20 dag
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuki
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • ogórki kiszone

    3 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 puszka mała
  • kostki rosołowe

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa do zup

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, kroimy w kawałeczki, dusimy na oleju na patelni z obu stron. Następnie przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy 2 kostki wołowe, pieczarki pokrojone w paski, cebulkę posiekaną, marchewkę, pietruszkę, seler, ogórki kiszone trzemy na tarku. Paprykę czerwoną kroimy w kosteczkę grubszą. Gotujemy około 1-1,5 h. Następnie dodajemy 1 puszkę małą koncentrtu, 3 ziemniaki pokrojone w kostkę i doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy zasmażkę ( 2 łyżki masła i 1 łyżkę mąki) i 1 łyżkę śmietany. Gotujemy jeszcze około 10 min. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 11.03.2012 09:22
pyszna
maryśka 11.09.2011 10:22
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat