Zupa grzybowa z pieczrek i borowików

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • pieczarki

    20 dag
  • natka pietruszki

  • śmietana 30%

    1/2 szlanki
  • bulion

    3 szklanki
  • masło

    1 łyżka
  • borowiki

    1 garść
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy je na masełku. Wsypujemy do garnka w którym będziemy gotować zupę. Pieczarki i borowiki kroimy w kostkę. Podsmażamy na masełku i dodajemy do garnka z podsmażonymi ziemniakami. Dolewamy bulion i zaczynamy gotować. Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę. Gotujemy aż ziemniaczki lekko rozgotują się. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Zaciągamy śmietana i dodajemy posiekana natkę pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia_mc 25.09.2013 17:27
Przepyszna zupa, kocham grzyby
Ania321 25.09.2013 14:02
bardzo apetyczna zupka :)
Łukasz15 25.09.2013 11:25
Przepyszna zupka
dodi 25.09.2013 09:17
mniam, mniam zupka
iwi 25.09.2013 06:11
Pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat