Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z pieczrek i borowików

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
pieczarki 20 dag
natka pietruszki
śmietana 30% 1/2 szlanki
bulion 3 szklanki
masło 1 łyżka
borowiki 1 garść
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z pieczrek i borowików

Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy je na masełku. Wsypujemy do garnka w którym będziemy gotować zupę. Pieczarki i borowiki kroimy w kostkę. Podsmażamy na masełku i dodajemy do garnka z podsmażonymi ziemniakami. Dolewamy bulion i zaczynamy gotować. Dodajemy startą marchewkę i pietruszkę. Gotujemy aż ziemniaczki lekko rozgotują się. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Zaciągamy śmietana i dodajemy posiekana natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 25.09.2013 17:27
Przepyszna zupa, kocham grzyby
Ania321 25.09.2013 14:02
bardzo apetyczna zupka :)
Łukasz15 25.09.2013 11:25
Przepyszna zupka
dodi 25.09.2013 09:17
mniam, mniam zupka
iwi 25.09.2013 06:11
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak