Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z łazankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1 op
makaron łazanki 1 op
włoszczyzna
smietana 18%
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z łazankami

Dzień wcześniej moczymy grzyby w zimnej wodzie. Kolejnego dnia gotujemy je w tej samej wodzie do miękkości. Włoszczynę trzemy na tarce jarzynowej i gotujemy z niej wywar. Do wywaru z warzyw wlewamy wywar grzybowy oraz frobno pokrojone grzyby. Gotujemy kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem oraz zabielamy śmietaną. Podajemy z ugotowanymi łazankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 10.12.2013 17:24
chętnie bym spróbowała
Alex_M 03.01.2013 17:17
u mnie w domu zawsze taka byla na Wigilie :)
ziutula
ziutula 10.10.2012 14:25
lubię taką grzybową...
Megi 29.09.2012 08:01
pycha
Pietruszka 10.08.2012 21:51
na pewno jest bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak