Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z kurek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 400 g,
cebula 1 szt,
marchewka 1 szt,
masło klarowane
ziemniaki 5 -6 szt,
bulion 1,5 litra,
jajko 2 szt,
mąka 2 - 3 łyżki,
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z kurek

Grzybki kurki myjemy i oczyszczamy.

Następnie kroimy na mniejsze kawałki.

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę a następnie przesmażamy w rondlu na maśle dodając oczyszczone pokrojone kurki oraz startą na tarce marchewkę.

Podsmażamy około 10 - 15 minut mieszając.

Do ugotowanego wcześniej bulionu mięsnego wkładamy podsmażone kurki wraz z cebulą.

Dodajemy obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Gotujemy ok. 30 min, tak by ziemniaczki były miękkie.

Pod koniec gotowania dodajemy roztrzepane z mąka jajka (mieszając).

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz przyprawą uniwersalną.

Do gotowej zupy możemy dodać posiekany koperek albo natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 10.08.2017 06:31
Dziękuję , ja każde grzyby uwielbiam.;)
gusia1000 09.08.2017 14:42
Dobra zupa.
katarzynka455 09.08.2017 14:07
Pyszna zupka :)
anka1988 08.08.2017 21:26
uwielbiam zupki grzybowe, ahh ten zapach!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak