Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa na mleku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 1/3 szklanki
wywar warzywny 1 1/2 litra
cebula biała 1 szt
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
mleko 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
koperek 2 łyżki/posiekany

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa na mleku

Wykonanie:
Grzyby dokładnie opłukać na sicie, następnie zalać mlekiem i odstawić na kilka godzin. Po czym dodać pokrojoną cebulę, zalać wywarem, doprawić do smaku i gotować do miękkości grzybów. Pod koniec gotowania zaciągnąć złocistą zasmażką przyrządzoną z mąki i masła rozprowadzoną zimnym wywarem. Po ugotowaniu posypać koperkiem i podawać np.: z kaszą pęczak lub własnej roboty łazankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 04.02.2017 13:30
nie ma nic smaczniejszego od grzybowej zupy!
Ewelina1991 04.02.2017 11:43
pyszna zupka
pestka 04.02.2017 09:41
smaczna zupa
Krzysztof15 04.02.2017 08:31
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak