Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    3 szt
  • grzyby leśne

    3 szt
  • cebula

    10 dkg
  • sól

    0,5 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • woda

    0,5 łyżeczki
  • śmietana

    1,5 litra
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • ziemniaki

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar ze skrzydełek, przyprawić solą,dodać jarzyny, liść laurowy ziele angielskie ,pokrojone ziemniaki w kostkę i gotować.Grzyby leśne obgotować ,pokroić ,przysmażyć chwilę z cebulką i dołożyć do zupy.gotować do miękkości.Zatrzepać śmietaną wymieszaną z mąką.Zagotować i wymeszać przyprawić do smaku pieprzem ,posypać natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 27.05.2015 18:53
smaczna zupka
Wacław 27.05.2015 16:14
oj,pyszniutka zupka :-)
[email protected] 27.05.2015 14:19
umf umf pięknie wygląda
agogo2 27.05.2015 14:07
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat