Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    250 gram
  • skrzydełka kurczaka

    4 szt
  • śmietana

    100 ml
  • ziele angielskie

    5 szt
  • liść laurowy

    3 szt
  • kostka grzybowa

    1 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • ziemniaki

    7 szt
  • woda

    2,5 litra
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    0,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę,dodać przyprawy i skrzydełka kurczaka.Gdy rosół się zagotuje dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,kostkę grzybową i pokrojone grzyby.Gotować do miękkości.Następnie podsmażyć na oleju mąkę,dodać do zupy.Całość zabielić śmietaną i doprawić pieprzem i solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Misiek1 22.08.2011 14:28
Uwielbia grzybową ze świeżych leśnych grzybów!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat