Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zupa grysikowa

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
1 pęczek
kasza manna
1/2 szklanki
woda
6 szklanek
masło
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
koperek
2 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grysikowa

Włoszczyznę umyć, oczyścić, zalać wrzącą wodą, osolić i ugotować. Wywar odcedzić. Kaszę mannę wymieszać z niewielką ilością wody, wlać do wrzącego wywaru, zamieszać i ugotować. Do ugotowanej zupy dodać masło, siekany koperek i sól.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 20.12.2011 12:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak