Zupa groszkowa z boczkiem i makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    kilka plasterków
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • makaron

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • kostki rosołowe

    3 szt
  • śmietana kremowa 30%

    1/2 szklanki
  • pietruszka zielona

  • przyprawa do zup i potraw w płynie

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na roztopione masło wrzucamy pokrojony drobno boczek i cebulę- podsmażamy- dodajemy wodę ( około 1,5 litra) i kostki rosołowe- doprowadzamy do wrzenia- wsypujemy makaron a także odcedzony groszek- gotujemy około 15 minut.
Zabielamy zupę śmietaną- przyprawiamy do smaku i podajemy z posiekaną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
m1monika 05.11.2013 13:52
smaczna zupka :-)
Kasiax18 05.07.2012 22:30
extra
Dorota59 05.11.2011 17:51
smaczniutka
Natalia40 22.10.2011 16:18
fajna
Natalia40 22.10.2011 16:18
fajna
ronald88 19.10.2011 17:47
super
smakoszek 04.10.2011 09:41
super
Krystyna32 25.08.2011 19:18
extra
kanu83 19.08.2011 09:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat