Zupa grochowa pyszna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groch

    40 dag
  • włoszczyzna

    25 dag
  • boczek

    15 dag
  • woda

    1,5 l
  • cebula

    5 dag
  • tłuszcz

    2 dag
  • mąka

    2 dag
  • majeranek

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • czonsek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

grosz przebrać opłukać namoczyć w zimnej wodzie ugotować w tej samej wodzie osolić gdy jest miękki ugotować wywar z boczku i warzyw groch przetrzeć przez sito przelewając odcedzonym wywarem cebulę obrać i podsmażyć dodać mąkę połączyć z zupą zagotować przyprawić do smaku czosnkiem roztartym z solą i majerankiem włożyć boczek pokrojony w kostkę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 24.06.2012 09:29
uwielbiam ją
Margo1 24.06.2012 09:29
uwielbiam ją
ronald88 13.11.2011 13:42
wow

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat