Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

zupa garus

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki
75 dkg
jabłka
25 dkg
cukier
10 dkg
śmietana
1/2 szklanki
mąka
1 łyzeczka
cynamon
kawałek
Sklep Prymat
skórka z cytryny - otarta
1/2 łyżeczki
skórka z pomarańczy otarta
1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat
5 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa garus

Wodę gotujemy z gozdzikami,cynamonem i skórkami cytrusowymi,słodzimy i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu 10 min.Gruszki i jabłka myjemy kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne,gotujemy je we wrzątku aż się rozgotują a następnie przecieramy przez sito i dodajemy do zupy.Mieszamy dokładnie śmietanę z mąką ,wlewamy do zupy i podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.09.2011 14:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak