Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z porem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 30 dkg
kostka rosołowa 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
fasola 30 dkg
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
ziemniaki 4 sztuki
por 1/2 sztuki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z porem

Kroki postępowania

1
Łopatkę umyć i zalać litrem wody. Dodać kostkę rosołową.
Krok 1 - Zupa fasolowa z porem  foto
2
Czosnek pokroić w plastry, dodać do wywaru. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dodać moczoną przez całą noc fasolkę.
Krok 2 - Zupa fasolowa z porem  foto
3
Dodać starte na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę i seler. Przyprawić. Gotować pod przykryciem do miękkości. Kiedy wszystko będzie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 3 - Zupa fasolowa z porem  foto
4
Na koniec dodać pokrojonego w półkrążki pora.
Krok 4 - Zupa fasolowa z porem  foto
5
Natkę pietruszki posiekać. Dodać do zupy.
Krok 5 - Zupa fasolowa z porem  foto
6
Wymieszać i chwilę razem pogotować. Doprawić do smaku. Podawać na gorąco.
Krok 6 - Zupa fasolowa z porem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 20.01.2016 14:42
wygląda smacznie
Edith85 16.11.2014 16:09
smaczna propozycja
Adamorek 16.11.2014 12:58
jeszcze nie próbowałem tego połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak