Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z makaronem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
woda 4 szklanki
kości 20 dag
włoszczyzna 1 pęczek/bez kapusty
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
makaron świderki 10 dag
cebula 1 szt
smalec 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
majeranek do smaku
natka pietruszki posikana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z makaronem

Wykonanie:
Fasolę dokładnie opłukać, namoczyć na noc, następnie ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem soli. Włoszczyznę pokroić, ugotować w czterech szklankach wody na kościach i listkiem laurowym i solą. Ugotować również makaron według opisu na opakowaniu. Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na smalcu z mąką i zaciągnąć zasmażkę zimną wodą. Połączyć fasolę z makaronem, zalać wywarem z warzywami, połączyć z zasmażką. Całość zagotować, przyprawić do smaku i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 17.10.2015 11:26
Świetna i niezwykle apetyczna fasolowa :)
mysza75 17.10.2015 10:42
fajna sycąca zupka
pestka 17.10.2015 10:23
bardzo smaczna zupa
Konczi 17.10.2015 09:53
bardzo fajne połączenie
Łukasz15 16.10.2015 23:56
Pyszna zupka
Wafelek2601 16.10.2015 22:55
Lubię taką zupkę, ale najczęściej dodaję do niej ziemniaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak