Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z kiełbasą

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szkl
kiełbasa cienka 30-35 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
angielskie ziele 4-5 szt
czosnek 2 ząbki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
oregano 1 gałązka
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
sos sojowy do smaku
bulion 1 kostka
tymianek 1 (świeży)
papryka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z kiełbasą

Fasolę zamoczyć w wodzie poprzedniego dnia. Następnie odcedzić, wlać 1 litr zimnej wody, dodać angielskie ziele, liść laurowy, odrobinę soli i gotować około pół godziny. Na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w pół plasterki, dodać do cebuli i chwilę smażyć. Kostkę bulionową rozpuścić w 3 szkl gorącej wody. Kiełbasę wraz z bulionem połączyć z miękką fasolą, dodać przetarte przez sito pomidory, zioła, gotować do miękkości. Mąkę i paprykę wymieszać z odrobiną wody, dodać do zupy, zagotować. Przyprawić do smaku solą pieprzem, cukrem i sosem sojowym. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 22.10.2013 11:36
pyszna zupa!
caralajna 19.12.2012 08:03
pycha, dobrze przyprawiona
Rafał10 18.12.2012 10:57
super,smaczne :)
Laila2786 18.12.2012 08:58
hmm pycha
cukiereczek 18.12.2012 08:20
lubię
IwonaKa 17.12.2012 23:57
taką zupkę bardzo lubię
Adamorek 17.12.2012 23:48
dobra na po świętach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak