Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowa od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 300 gram
serek topiony 1 szt.
marchew 1 szt.
cebula 1 szt.
bulion 3 l
ziemniaki 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowa od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Gotujemy bulion lub podgrzewamy , obieramy ziemniaki i marchewkę myjemy , ziemniaki kroimy w kostkę , marchewkę ścieramy na grubej tarce i wrzucamy do wywaru . Fasolę szparagową myjemy i odcinamy końcówki i również wrzucamy do wywaru. Podobnie jak cebulę pokrojoną w kostkę.
Krok 1 - zupa fasolowa od Hamrocyka foto
2
Gdy ziemniaki są miękkie dodajemy serek topiony
Krok 2 - zupa fasolowa od Hamrocyka foto
3
gdy serek się rozpuści zupa jest gotowa do podania.
Krok 3 - zupa fasolowa od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 27.09.2012 14:07
przepysznAA;)
Betka 27.09.2012 14:07
przepysznAA;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak