Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 200 g
żeberka wieprzowe 200 g
boczek wędzony 200 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach

Kroki postępowania

1
Fasolę namoczyc najlepiej na na kilkanaście godzin. Nastepnie odlać wodę, wlać świeżą dodać wędzone żeberka, liście laurowe i gotować około 2godziny na małym ogniu pod przykryciem. W połowie gotowania dodać czosnek.
Krok 1 - Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach foto
2
Boczek pokroić w kostke o podsmażyć. Skwarki odłożyć na bok
Krok 2 - Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach foto
3
Na tłuszczu z boczku podsmażyć cebulę. Oprószyć ją mąką. Zrumienić.
Krok 3 - Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach foto
4
Żeberka wyjąć z wywaru, mięso oddzielić od kości. Razem z podsmażonym boczkiem dodac do fasoli.
Krok 4 - Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach foto
5
Następnie dodac podsmażoną cebulę, przecier pomidorowy. Doprawic majerankiem, solą, pieprzem i papryką.
Krok 5 - Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.05.2015 10:43
pyszna i syta zupa :-)
Ewelina1991 04.05.2015 10:13
smaczna zupa
as28 04.05.2015 10:02
fajna zupka
Krystyna32 04.05.2015 09:56
pyszna zupka
Beatris 04.05.2015 08:09
Porcję takiej zupki zjadłabym z wielkim apetytem:)
Konczi 04.05.2015 07:49
taką fasolkę to ja bardzooo lubię :)
malgosia2661 03.05.2015 20:17
Danie treściwe i obiadowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak