Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa Henryka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1,5 L
fasoli perłowej 1/2 szkl
pomidory 2 szt
ogórek zielony 2 szt
cebula 2 szt
papryka 2 strąki
tłuszcz
mąka pszenna 1-2 Łyzki
natka pietruszki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ząbek czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa Henryka

Fasole przebrać, opłukać, zalać zimnym rosołem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać z e skórki, pokrajać w cząstki. Ogórki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w półplasterki. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę. , usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z fasolą, pomidorami, ogórkami, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak