Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 25 dkg
włoszczyzna 1/2 opakowania
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
kminek Prymat szczypta
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
śmietana 30% 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Groch namoczyć przez 24h. Gdy fasola napęcznieje dodać włoszczyznę i przyprawy. Zalać wodą i gotować do miękkości grochu. Pod koniec gotowania dodać śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 04.05.2016 21:49
Pyszna zupka;))
marcia7 04.05.2016 20:02
uwielbiam z chlebkiem domowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak