Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola biała 150 g
kość 1 wędzona
marchew 2 szt
seler 1 kawałek
ziemniaki 4 szt
por 1 mały
pietruszka 1 szt
boczek wędzony 150 g
kiełbasa zwyczajna 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 kulek
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Kroki postępowania

1
Fasolę zalać wodą i zostawić na noc. Zlać wodę, zalać ponownie, wsypać łyżkę soli i zagotować
Krok 1 - Zupa fasolowa foto
2
Kość zalać 2 litrami wody i zagotować.
Krok 2 - Zupa fasolowa foto
3
Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce, por drobno pokroić, ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do zupy.
Krok 3 - Zupa fasolowa foto
4
Dodać podgotowaną fasolę, majeranek, ziele angielskie i listki laurowe.
Krok 4 - Zupa fasolowa foto
5
Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek i w półplasterki kiełbasę.
Krok 5 - Zupa fasolowa foto
6
Gdy się zrumieni przełożyć o zupy. Gotować kilkanaście minut. Jeszcze raz doprawić do smaku.
Krok 6 - Zupa fasolowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.01.2016 21:06
smaczna zupa
fotoviderek 21.01.2016 19:47
Zupa pierwsza klasa :)
bertpvd 21.01.2016 19:21
pyszna zupa ! Idealna na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak