Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
boczek wędzony 130 g
olej
mąka 2 łyżki
śmietana 130 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
fasola 200 g
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę namoczyć w wodzie przez noc. Następnie odlać wodę i zalewać
fasolę około 2 litrami świeżej wody.Gotować na małym ogniu aż fasola
zmięknie.Jeśli jest potrzeba dolać wodę. Po 15 minutach gotowania
dodać kostkę rosołową.
Obraną marchewkę pokroić w cienkie paski,dodać do fasoli.
Na patelni zeszklić na oleju obraną i pokrojoną w kostkę cebulę,dodać
do zupy.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać mąkę wymieszać
i chwilę podsmażyć. Wlać kilka łyżek wywaru,śmietanę,wymieszać i
dodać do zupy.
Gotować jeszcze 15 minut. Na koniec dodać natkę pietruszki i doprawić
do smaku solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 11.01.2014 17:14
Już nie pamiętam kiedy jadłam zupę fasolową, chyba w końcu ugotuję
Magula 22.09.2013 08:42
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak