Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasola po bretońsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
kość 1 szt
fasola Jaś 25 dag
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
ziele angielskie 4 ziarna
smalec 1 łyżka
cebula 1 szt
musztarda 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
śmietana 2-3 łyżki
kiełbasa zwyczajna 10 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasola po bretońsku

1. Fasolę namoczyć na noc.
2. Do garnka dajemy wodę, kość, fasolę, ziele, listek, marchewkę i pietruszkę starte na tarku o dużych oczkach.
3. Robimy zasmażkę- cebulę obieramy i kroimy w kostkę, rumienimy na smalcu i dodajemy mąkę i chwilkę smażymy. Dodajemy do zupy gdy już wszystkie składniki będą miękkie.
4. Po dodaniu zasmażki bierzemy na chochlę trochę zupy i rozkłócamy musztardę i przecier następnie dodajemy do zupy mieszamy, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę, zagotowujemy i gasimy. Znów bierzemy trochę zupy na chochlę i roztrzepujemy śmietanę i dodajemy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 30.05.2014 11:02
pyszna zupka
jordi 23.05.2013 12:03
smaczna zupa
caralajna 15.05.2013 08:08
pyszna zupa, dawno nie jadłam fasolowej
IZABELA29 11.05.2013 10:52
pyszna zupa i dobrze rozgrzewa w zimne dni
Rafał3 15.03.2013 10:33
palce lizać
Boska_Agatka 15.03.2013 10:25
wygląda apetycznie
wiola333 15.03.2013 10:09
bardzo smakowite danie
Noruas 15.03.2013 09:59
mniam, o takiej zupie sama kiedyś myślałam, uwielbiam fasolkę po bretońsku.
idealme 15.03.2013 09:20
bardzo przyjemna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak