Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dziadowska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1,5 l
bryndza 300 g
ząbek czosnku 1 szt
Kminek mielony Prymat 1 szczypta
ziemniaki 1 kg
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dziadowska

Bryndzę rozrabiamy w ostudzonym bulionie (1/2 l) ,resztę bulionu zagotowujemy. Rozrobiony wywar powoli wlewamy do gorącego bulionu ,cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,kminkiem ,solą i pieprzem. Podajemy z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 12.05.2015 22:06
Wygląda strasznie apetycznie!!! :)
Grazyna0211 12.05.2015 17:55
pysznie i szybko
darmiona 12.05.2015 16:12
bardzo fajny przepis
bertpvd 12.05.2015 14:06
piękna zupka :)
Mniam 12.05.2015 13:37
Jak zobaczyłam nazwę to od razu musiałam zobaczyć co tu jest :) Zupka musi być bardzo smaczna. Nie miałam okazji jeszcze takiej spróbować.
Kuchnia Marty 12.05.2015 13:25
Rewelacyjne zupa!
Benita 12.05.2015 13:06
Nigdy nie miałam okazji kosztować tego typu zupki. Wygląda smakowicie!
Aleksandra/Olcia 12.05.2015 12:59
jaka dziadowska? ! zjadłabym ze 2 miseczki
Anna169Hosz 12.05.2015 11:57
Pyszna zupka!
dom-agi 12.05.2015 11:29
Świetna nazwa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak